Financiële bijdrage van de Stichting voor passende zadels

Ook in 2019 kan de Prinses Margriet Manege, dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden van de Prinses Margriet Manege, weer een belangrijke investering doen.

Om ervoor te zorgen dat er gebruik wordt gemaakt van goed passende zadels, is het nodig om regelmatig een zadelmaker te laten komen, die bekijkt of de aanwezige zadels goed passen op onze paarden en pony’s. Het is voor de paarden en pony’s van groot belang dat ze hun werk tijdens de lessen en ritten met goed passende zadels doen. Het afgelopen jaar zijn er enkele nieuwe paarden en pony’s bij gekomen. Daarnaast is het nodig om de zadels van de al aanwezige paarden en pony’s af en toe te laten controleren.

Inmiddels is onze zadelmaker enkele keren geweest en is gebleken dat de manege niet voor elk paard of pony een goed passend zadel had. Soms kon aan de aanwezige zadels het één en ander worden aangepast, maar gebleken is dat voor enkele paarden een nieuw zadel moest worden aangeschaft. Het aanschaffen van nieuwe zadels is een behoorlijke investering en kan moeilijk uit de normale exploitatie worden betaald. Door de financiële bijdrage van de Stichting Vrienden van de Prinses Margriet Manege in 2019 is het voor de manege mogelijk om deze kostbare maar zeer belangrijke investering te doen.     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *