Een goed passend zadel !

Foto = paard Twin met speciaal door zadelmaker Irene Polane aangemeten zadel waar iedereen op de manege heel blij mee is !

Het afgelopen jaar is, dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden van de Prinses Margriet Manege, zadelmaker Irene Polane een aantal keren bij de manege geweest om, samen met de instructeurs van de manege, te bekijken of ieder paard en pony een geschikt en goed passend zadel heeft. Een goed passend zadel is van groot belang pijn/ongemak bij het paard met als gevolg blessures te kunnen voorkomen en om dus lang plezier te kunnen hebben van onze paarden en pony’s

Door Irene zijn diverse zadels gepast en aangepast aan de paarden en pony’s die er al waren. Dit was nodig omdat de instructeurs merkten dat sommige zadels niet meer goed lagen op de paarden, bijvoorbeeld omdat paarden/pony’s door leeftijd veranderd waren.

De afgelopen tijd waren er ook enkele nieuwe paarden en pony’s bij gekomen. Voor deze paarden/pony’s zijn zadels die de manege al had op maat gemaakt en voor enkele paarden is er een nieuw of 2e hands zadel op maat gemaakt. Een investering die mogelijk is gemaakt door de Stichting Vrienden van de manege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *